Политика за защита на личните данни

„ВДИГАМММ“ ООД, наричано по-долу „Администратор“, „Доставчик“ или „Дружеството“) е администратор на лични данни и осъществява дейността си в съответствие с Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27.04.2016г. относно защитата на личните данни (Общ регламент за защита на личните данни) на физическите лица и тяхното обработване. Тази политика има за цел да информира потребителите за събирането, обработването и съхраняването на личните им данни, както и правата които имат в тази връзка
Информация относно дружеството, което обработва данните Ви:
Наименование: „ВДИГАМММ“ ООД
ет.ЕИК: 206691861
Седалище и адрес на управление гр. София 1421, ул. „Попово“ №10, бл.1, ет.3, ап.5
Адрес за кореспонденция: гр. София 1421, ул. „Попово“ №10, бл.1, ет.3, ап.5
Телефон: +359 876 817 591
Мейл: info@vdigammm.com
Уебсайт: www.vdigammm.com

Информация относно компетентния надзорен орган за защита на личните данни:
Наименование: Комисия за защита на личните данни
Седалище и адрес на управление: гр. София, бул. „Проф. Цветан Лазаров № 2
Адрес за кореспонденция: гр. София, бул. „Проф. Цветан Лазаров № 2
Телефон: 02/9153518
Уебсайт: www.cpdp.bg

I. Основания за обработване. Цели и принципи. Видове лични данни.
Чл.1. Дружеството събира, обработва и съхранява Вашите лични данни във връзка с използването на сайта и онлайн магазина www.vdigammm.com, позовавайки се на чл.6, ал.1 от Общия Регламент за защита на личните данни и по-конкретно въз основа на:
Изрично получено съгласие от Вас като потребител (клиент).
Задължение на Дружеството за изпълнение на договор с Вас.
Спазване на законово задължение.
За целите на легитимните интереси на Администратора.
Чл.2.(1) Дружеството събира, обработва и съхранява Вашите лични данни с цел:
Предоставяне на достъп до онлайн магазина със съдържание, персонализирано и ограничено спрямо критериите, заложени от Вас.
Предоставяне на пълна функционалност за използване на сайта чрез създаване на профил за осъществяване на поръчка – сключване на договор, както и персонализация на страната по този договор.
Счетоводни цели.
Защита на сигурността.
Изпълнение на договора за изпълнение на съответната услуга.
Изпълнение на задълженията към държавни и общински органи.
(2) Администраторът спазва следните принципи, свързани с обработването на лични данни:
Законосъобразност, добросъвестност и прозрачност.
Събиране за конкретни легитимни цели, без по-нататъшно обработване по начини, несъвместими с тези цели.
Ограничение, точност и поддържане в актуален вид на Вашите данни.
Идентифициране на субекта на данните за период не по-дълъг от необходимото за изпълнение на целите.
Подходящо ниво на сигурност на данните, включително защита срещу неразрешено или незаконосъобразно обработване.
Чл.3. За да Ви предостави ефективен достъп до сайта Дружеството събира, обработва и съхранява следните лични данни:
Потребителско име, e-mail адрес и парола, когато се регистрирате, за улеснение използването на услугите на сайта на Администратора.
Имена, адрес и телефон при покупка на продукти за регистрирани и нерегистрирани потребители.
Информация за устройството, от което посещавате сайта, както и демографска информация когато влизате на уеб платформата на „ВДИГАМММ“ ООД.
Бисквитки за индивидуализиране на браузера Ви –бисквитки за статистика, функционални бисквитки и бисквитки за осъществяване на маркетингови цели.
E-mail, когато се абонирате за информационен бюлетин (newsletter).
Име, е-mail адрес, телефон и интереси, при попълване на формата за контакт на сайта на „ВДИГАМММ“ ООД и изпращане на съобщение до Администратора или при отправяне на запитване за даден продукт.
Чл.4. Следните операции, за следните цели се извършват от Дружеството с горепосочените лични данни, предоставени от Вас:
(1) Регистрация на клиента в онлайн магазина и изпълнението на договор за покупко-продажба от разстояние, като целта е да се улесни използването на онлайн магазина на „ВДИГАМММ“ ООД, като се конфигурира всеки път веднъж обозначения адрес от клиента на Дружеството. Това прави пазаруването в електронния магазин по-лесно и достъпно. Създаването на профил за използване на онлайн магазина не е задължителна стъпка за поръчката на продукт и извършването на доставка от страна на Дружеството. За изпълнението на договора за покупко-продажба от разстояние без регистрация на уеб платформата, клиентът предоставя своите имена, адрес и телефон и се съгласява с общите условия на сайта.
(2) Когато избран от Вас продукт не е наличен или конкретен размер е изчерпан имате възможност да направите запитване като попълните вашите имена, e-mail адрес и телефон. Данните се събират с цел осъществяване на връзка с Вас за предоставяне на услугите, които Дружеството предлага.
(3) При посещение на сайта автоматично се събират технически данни за устройството, от което посещавате сайта, както и демографска информация. Личните данни се събират с цел водене на статистика на потребителите на сайта.
(4) Дружеството събира Ваши данни чрез бисквитките, които използва. Бисквитките за статистики се използват с цел да помагат на Дружеството да водят статистика как Вие потребителите използвате онлайн магазина. Функционалните бисквитки се използват с цел правилно функциониране на сайта и оптималното му използване, като Ви предоставят улеснен достъп до услугите, които уеб платформата предоставя. Други бисквитки, които Дружеството събира са бисквитките, чрез които се събират лични данни за маркетингови кампании и цели. Тези бисквитки не са задължителни и за да може Дружеството да събира личните Ви данни, чрез тях е нужно Вашето изрично съгласие.
(5) По свое желание може да предоставите своя e-mail адрес на Администратора, за да се абонирате за информационен бюлетин. Дружеството изпраща различни информационни мейли, включващи промоционални и нови предложения относно стоките, които предлага.
(6) Платформата Ви дава възможност да се свържете и изпратите съобщение до Дружеството, като попълните формата за контакт, която изисква имена, e-mail адрес и телефон, намираща се на сайта на „ВДИГАМММ“ ООД.
Чл.5.(1) Дружеството не събира и не обработва т.н. „чувствителни лични данни“ , в т.ч. данни разкриващи расов или етнически произход, политически, религиозни или философски убеждения, или членство в синдикални организации, генетични и биометрични данни, данни за здравословното състояние или данни за сексуалния живот или сексуалната ориентация на потребителите.
(2) Личните данни, които се събират през онлайн магазина от Администратора, са събрани от лицата, за които се отнасят.
(3) Администраторът не извършва автоматизирано вземане на решения с предоставените му лични данни.
(4) Администраторът не събира и не обработва лични данни за лица под 16 години, освен ако не е на лице изричното съгласие на родителя или настойника на лицето.
II. Бисквитки
Чл. 6. Бисквитките са малко количество информация, която уеб сървърът изпраща на уеб браузъра, позволявайки на сървъра да събира обратна информация от браузъра. Вие можете да изберете да изтриете нашите или на трета страна бисквитки чрез опциите на всеки браузър. Това може да повлияе на взаимодействието с нашия или други сайтове.
Чл. 7. Видове бисквитки, използвани на нашия сайт:
(1) Функционални бисквитки-Използваме ги, за да запомняме какви настройки в своя профил сте избрали, какви любими продукти сте посочили, какви данни за доставка сте избрали при последната ви поръчка, за да ви препоръчваме продукти, които отговарят на вашите предпочитания и за да събираме и анализираме начина на използването на сайта с цел да подобряваме потребителското изживяване и да ползвате още по-лесно и удобно нашия сайт.
(2) Бисквитки за статистики, които анонимно запомнят компютъра или мобилното Ви устройство, когато посещавате нашите уебсайтове Тези бисквитки помагат за следенето на посещаемостта на нашия сайт, което ни помага да анализираме колко удобно е използването на eBag.bg. За целта използваме Google Analytics. Тези бисквитки не ни дават никаква информация за вашите лични данни. Информацията в тях е анонимизирана. Целта на тези бисквитки е да можем да следим ефективността на услугата ни и да ги подобряваме.
(3) Facebook pixel: Използва се при кампании в социалната мрежа facebook, когато искаме да показваме съдържание от нашите фен страници на потребители, които вече са харесали фен страниците и знаем, че са били на нашия сайт. Например, ако поставим пиксел на нашия сайт, който позволява на Фейсбук да постави бисквитка във вашия браузър, когато потребителят на нашия сайт, който използва Фейсбук, влезе в социалната мрежа, Фейсбук може да му показва рекламни съобщения от името на нашите фен страници, които потребителят е харесал. Facebook пикселът на сайта на „ВДИГАМММ“ ООД получава следните данни: всичко, което се съдържа в http Headers; Facebook Pixel ID и Facebook Cookie.
Чл. 8. Управление на бисквитките:
(1) Вие можете да управлявате използването на “бисквитки”, включително рекламни бисквитки и да забраните споделянето на информация с партньори за рекламни цели, следвайки стъпките по-долу.

  1. Можете да изключите някои от “бисквитките” посредством сайтът http://www.youronlinechoices.com/bg/. Възможно е да се наложи да направите това за всяко устройство, което използвате и за всеки нов IP адрес, от който посещавате сайтовете ни.
  2. Възможно е да спрете използването на всякакви “бисквитки” от браузъра Ви, като промените настройките му за “бисквитки”. Обикновено тези настройки се намират под менюто “Опции”, или “Предпочитания”.Следните линкове може да бъдат полезни (алтернативно може да използвате “Help”/”Помощ” опцията на Вашия браузър.

Настройки за ‘бисквитките’ под Internet Explorer
Настройки на ‘бисквитките’ под FireFox
Настройки на ‘бисквитките’ под Google Chrome
Настройка за ‘бисквитките’ под Safari
Настройка за ‘бисквитките’ под Safari (телефони и таблети)
(2) За повече информация относно употребата на “бисквитки” (cookies) от нашия сайт, можете да се свържете с нас чрез контактите, посочени по-горе.

III. Основания за събиране и обработване на Вашите лични данни
Чл. 9. (1) При регистрация на сайта на „ВДИГАМММ“ ООД Вие предоставяте на Дружеството имена, e-mail адрес и телефон за връзка. Тези данни се събират и обработват от Администратора на преддоговорно основание.
(2) При поръчка на продукт от онлайн магазина, Вие сключвате договор от разстояние за покупко-продажба с Дружеството. При тези обстоятелства между Вас и Администратора се създава договорно отношение, на основание на което се събират и обработват Вашите лични данни – Регламент (ЕС) 2016/679 , чл.6, ал.1, б.
(3) При заявка на сайта Вие предоставяте на Дружеството имена, e-mail адрес и телефон за връзка. Тези данни се събират и обработват от Администратора на преддоговорно основание, за предприемане на стъпки по искане от субекта на данните за сключване на договор за покупко-продажба – Регламент (ЕС) 2016/679, чл. 6, ал.1, б).
(4) На сайта на „ВДИГАМММ“ ООД е предоставена възможност за контакт с Дружеството чрез изпращане на съобщение, което изисква предоставяне на имена, e-mail и телефон. Тези данни се събират и обработват от Администратора на основание негов легитимен интерес за отговаряне на постъпили запитвания от потребителите – Регламент (ЕС) 2016/679, чл.6, ал.1 , е).
(5) Администраторът събира и обработва доброволно e-mail Ви за изпращане на информационен бюлетин на основание съгласие. След като собственоръчно попълните мейла си във формата за абониране за информационен бюлетин, Вие се съгласявате да Ви бъдат изпращани информационни и рекламни мейли – Регламент (ЕС) 2016/679, чл.6, ал.1 , а).
(6) Администраторът използва бисквитки, чрез които събира лични Ви данни. Такива са бисквитките за статистика и функционалните бисквитки, които Дружеството използва да събира и обработва личните Ви данни на основание негов легитимен интерес с цел предоставяне на пълното функциониране на услугите на „ВДИГАМММ“ ООД – Регламент (ЕС) 2016/679, чл.6, ал.1 , е). Друг вид бисквитки, които Дружеството използва, са бисквитки за маркетингови и рекламни цели. Данните, които тези бисквитки събират, се обработват само след изричното Ви съгласие, дадено непосредствено при посещение на онлайн магазина – Регламент (ЕС) 2016/679, чл.6, ал.1 , а). Те се използват при кампании във Фейсбук, когато Администраторът иска да проследи посетителите на сайта, за да им предоставя рекламни съобщения във Фейсбук, след като идентифицира лицето, като посетител на онлайн магазина и потребител на Фейсбук.
IV. Период на съхранение на личните Ви данни
Чл.10. (1) Дружеството ще съхранява Вашите лични данни докато профила Ви в онлайн магазина съществува. След неговото изтриване Администраторът следва да положи необходимите мерки за изтриването на тези данни, без ненужно забавяне.
(2) Данните, предоставени във връзка с направените онлайн поръчки, се съхраняват от Администратора за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на „ВДИГАМММ“ ООД, съдебни или административни спорове с потребителите на онлайн магазина. Когато Ваши лични данни се съдържат в счетоводни документи на хартиен или технически носител, които могат да бъдат изискани от „ВДИГАМММ“ ООД на законово основание за нуждите на данъчния контрол, срокът за съхранение на тези лични данни ще бъде 10 години.
(3) В случай, че срокът за съхранение на данните е необходимо да бъде удължен с оглед на изпълнение на нормативно задължение или с оглед легитимни интереси на Дружеството, същото е задължено да Ви уведоми за конкретното удължаване на срока и основанието за него.
(4) Когато даден потребител е дал съгласиe Администраторът да използва неговите лични данни за маркетингови цели, същият ще съхранява и обработва тези лични данни до оттегляне на съгласието.
(5) Данните, предоставени при попълване на формата за контакт на онлайн магазина или при отправянето на заявка към „ВДИГАМММ“ ООД се съхраняват за срок от 6 месеца с цел сигурност и облекчаване на последваща комуникация с потребителя, ако не е налице основание за прилагане на по-дълъг срок.

V. Предаване на лични данни
Чл.11. (1) Администраторът използва доставчици на услуги, които извършват определени дейности от наше име. Тези доставчици на услуги може да са разположени както в страни от Европейския съюз и Европейското икономическо пространство, така и в САЩ или други държави по света и да предлагат услуги като обработване на плащания, клиентска поддръжка, изпълнение на поръчки, доставка на стоки, IT услуги, доставчици на имейл услуги, хостване на данни. Нашите доставчици на услуги са задължени по силата на нашите правоотношения и законовите регулации да пазят личните данни, получени от нас, и нямат право да ги използват за други цели, освен за извършване на услугите.
(2) Във връзка с предоставяната от Администратора възможност за заплащане чрез виртуален ПОС терминал, личните данни на Клиента в този случай ще бъдат обработени от „Банка ДСК“ АД по предвидения ред в Информацията относно обработването на лични данни на физически лица от „Банка ДСК“ АД, публикувана на www.dskbank.bg; В тези случаи обаче няма да бъдат съхранявани данни за банковите карти, използвани за извършване плащане на сайта.

VI. СИГУРНОСТ
Чл.12. (1) Администраторът е отговорен за сигурността на всички лични данни в процеса на обработване, като се задължава да използва подходящи технически и организационни мерки.
(2) Администраторът прилага подходящи технически и организационни мерки за защита на лични данни срещу неразрешено или незаконно обработване и срещу случайна загуба, унищожаване, повреда, промяна или разкриване, включително, но не само:

  1. гарантиране, че техническото оборудване, включително преносимо оборудване, се съхранява в заключващи се зони, когато е без надзор;
  2. да не оставят преносимо оборудване, съдържащо лични данни без надзор;
  3. гарантиране, че всеки от персонала на Администратора използва подходящи сигурни пароли за влизане в системи или бази данни, съдържащи лични данни;
  4. ограничаване на достъпа до съответните бази данни и системи до тези на нейните служители и партньори, които трябва да имат достъп до личните данни и гарантиране, че паролите се променят и редовно се актуализират, за да се предотврати неуместен достъп, когато лицата вече не са ангажирани от съответната страна.
  5. провеждане на редовна оценка на заплахите или тестване за проникване в системите;
  6. гарантиране, че всички служители, работещи с лични данни, са били осведомени за техните отговорности по отношение на обработката на лични данни и им е бил проведен съответния инструктаж и че същите са поели ангажимент за поверителност;
    1. позволяване извършването на инспекции и оценки от другата страна по отношение на взетите мерки за сигурност или представяне на доказателства за тези мерки, ако това бъде поискано.
      VII. Вашите права при събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни
      Чл.13. Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни.
      (1) Ако не желаете част или всичките Ви лични данни да продължават да бъдат обработвани от Администратора за конкретна или за всички цели на обработване, имате правото по всяко време да оттеглите съгласието си за обработване като попълните форма за оттегляне на съгласие или чрез искане в свободен текст.
      (2) Можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработване на личните Ви данни чрез бисквитките за маркетингови и рекламни цели, както и да оттеглите съгласието си за изпращане на информационен бюлетин по мейла.
      Чл.14. Право на достъп и коригиране на данните. Право на възражение.
      (1) Вие имате право да поискате и да получите достъп до данните си, свързани с Вас и до информацията отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни от Администратора.
      (2) Вие имате право да коригирате неточни или да попълните непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в онлайн магазина или чрез искане до Администратора.
      (3) Ако Администратора обработва Вашите лични данни на основание легитимен интерес, Вие имате правото да възразите срещу това обработване във всеки един момент.
      Чл.15. Право на изтриване на данните („право да бъдеш забравен“). Право на ограничаване на обработването.
      (1) Когато е налице някое от посочените по долу основания, Вие имате право да поискате от Администратора да изтрие част или всички Ваши лични данни, като Администратора има задължение да го направи, без ненужното забравяне.
      Личните данни се обработват по различен начин от първоначалния.
      Личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани.
      След оттегляне на съгласието Ви за обработване на личните данни и не е налице друго правно основание за тяхното обработване.
      Личните данни се обработват незаконосъобразно.
      Вие възразите срещу обработването на личните Ви данни с цел предоставяне на маркетингови услуги и предлагане на услуги свързани с информационното общество.
      Личните данни се съхраняват и обработват за по-дълъг срок от законово установения и за това Вие не сте дали изричното си съгласие.
      (2) Вие имате право да поискате от Администратора личните Ви данни да бъдат обработвани ограничено – за определени цели.
      Чл.16. Право на преносимост на данните.
      При определени обстоятелства е възможно да имате право да получите своите лични данни, които сте предоставили на Администратора, в структуриран формат, който може да се разчете от машина.
      Чл.17. (1) За да упражните правата си по предходните членове, следва да се обърнете към нас или на електронния ни адрес- www.vdigammm.com или на адреса, посочен по-горе.
      (2) На подадени искания относно лични данни ще бъде отговорено в едномесечен срок, а в случай на необходимост от удължаване на посочения срок ще бъдете информирани за удължаването, както и за причините за забавянето. Можем да откажем да обработваме искания, които се повтарят неоснователно или застрашават поверителността на други потребители.
      Чл.18. „ВДИГАМММ“ ООД не носи отговорност за съдържанието и безопасността на сайтове, към които препращат линкове, публикувани на нашия сайт. Кликването върху такива линкове и използването на сайтове, към които същите препращат, се извършва от ползватели на настоящия сайт изцяло на собствен риск и отговорност.
      Чл.19. Право на подаване на жалба пред надзорен орган.
      Ако мислите, че правата ви във връзка с личните данни са били нарушени, моля да се свържете с Администратора, за да може Администраторът да намери решение на въпроса.
      Може да се свържете и с местните органи по защита на личните данни и да подадете жалба при тях.
      В България това е Комисията по защита на личните данни:
      Адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ №2
      Уебсайт: www.cpdp.bg
      Електронна поща: kzld@cpdp.bg
      Тел.: 0035929153518
      В случай че изменим настоящата Политика за защита на личните данни, ще публикуваме актуализирания текст тук и ще посочим датата на последната редакция. Ако промените са важни и изменят съществено практиките ни за защита на Вашите лични данни, ще Ви уведомим чрез други средства, например по имейл или чрез публикуване на уведомление на нашия уеб сайт и/или страниците ни в социалните медии, преди да влязат в сила промените. Последната актуализация на тази Политика за защита на личните данни е от …………….. 2022 г.
      Тази Политика за защита на личните данни не важи за приложения, продукти, услуги, уеб сайтове или функции на социални медии на трети страни, до които се осъществява достъп през връзки, предоставяни чрез нашия уебсайт за Ваше удобство. Препоръчваме Ви да се запознаете с политиката за поверителност на всеки отделен сайт, в който влизате, преди да позволите събиране на данни за Вас.
close

Последвайте ни

и получете 10% отстъпка при първа поръчка!